Sleva 15 % a doprava ZDARMA na nákup nad 2000 Kč s kódem : svet15

Akce platí do 1.5.2024
722 900 209 po-pá 8:00 - 17:0 hod.
Můj účet Nákupní košík 0 Kč
/ EUR

Pět otázek k akrylovému fixu KREUL Triton - doporučuje Monika Brýdová

Články | Tipy a návody

Pět otázek k akrylovému fixu KREUL Triton

Dovolte, abychom vám v tomto článku představili naše akrylové fixy Triton, které nesmí chybět ve výbavě každého umělce!

Původně byly tyto fixy vyvinuty pro graffiti umění, ale časem se staly nezbytnou součástí akrylové malby. Akrylové fixy KREUL Triton jsou oblíbeným nástrojem mnoha umělců. Jsou ideální pro expresivní kresby, vzrušující textury, závěrečné úpravy, podpisy nebo umění smíšených technik.

Mají světlostálé, kvalitní barvy, které krásně doplňují řadu akrylových barev SOLO GOYA TRITON v 750 ml lahvích. Tak můžete mít jistotu, že budete mít barvu i fix v naprosto stejném odstínu. Použití akrylových fixů TRITON je velmi jednoduché - protřepejte, pumpujte a začněte kreslit.

1. Lze akrylový fix KREUL Triton použít k malování předmětů ve venkovním prostředí?

Ano, to funguje. Fix obsahuje akrylový inkoust, který zasychá a je odolný vůči vodě a povětrnostním vlivům. Objekt, který jste namalovali, by však neměl trvale stát ve vodě, protože to může dlouhodobě zhoršit přilnavost inkoustu. Akrylový fix KREUL Triton je světlostálý, takže namalované plochy by neměly vyblednout. Je proto ideální pro malování kamenů. Není potřeba žádný lak. Než natřené kameny vystavíte trvale venku, doporučujeme je nechat tři dny zaschnout na vzduchu. To umožní akrylové barvě optimálně vytvrdnout.

2. Lze akrylový fix KREUL Triton doplnit akrylovou barvou?

Ne, bohužel nelze. Akrylový popisovač KREUL Triton je barevně sladěn s akrylovou barvou SOLO GOYA Triton. Oba výrobky však mají odlišné složení. Popisovač obsahuje akrylový inkoust, zatímco 750ml lahvička je naplněna akrylovou barvou.

3. Proč se barvy fixů KREUL Triton liší svou krycí schopností?

Akrylový fix KREUL Triton je původně určen pro segment potřeb pro umělce. Zde jsou různé krycí schopnosti považovány za žádoucí. Vždyť transparentní barvy nechávají prosvítat bílou barvu povrchu, zatímco vysoce krycí barvy mohou působit matněji. Pomocí tohoto triku však můžete docílit toho, že transparentní barvy akrylového fixu KREUL Triton budou vypadat více neprůhledně. Nejprve naneste bílou barvou na plochu, kterou chcete obarvit, první vrstvu fixu. Nechte bílou barvu zaschnout a poté ji přejděte barevným fixem. Pro větší krytí je vhodnou alternativou akrylový matný popisovač KREUL.

4. Na jaké povrchy můžete použít akrylový fix KREUL Triton?

Akrylový fix se často používá na plátno, karton nebo umělecký papír. Je však všestranný a zvládne toho mnohem více. Akrylový fix KREUL Triton můžete použít také na dřevo, kámen, plast, kov, sklo, beton, modelovací hmoty a břidlici. Dokonce s ním můžete psát i na ozdobné textilní stuhy. Skutečně všestranný pomocník!

5. Co dělat, když se hrot akrylového fixu KREUL Triton ucpe?

Doporučujeme akrylový fix vždy "vypsat", aby se v hrotu nehromadil zbytek inkoustu. Poté popisovač uložte ve vodorovné poloze. Mírně zanesené hroty můžete vyčistit. Stačí vyjmout hrot z popisovače a vyčistit jej pod teplou tekoucí vodou. Pokud je hrot silně zanesený, nejprve jej změkčete ve sklenici teplé vody s kapkou prostředku na mytí nádobí. Nepomáhá to? Nevadí. Náhradní hroty pro akrylový fix KREUL Triton jsou zde.

 

Probuďte svou kreativitu!

Čtyřikrát do měsíce vám pošleme e-mail plný slev, novinek, tipů a rad pro vlastní tvoření.

Nemusíte mít strach, z odběru se odhlásíte jedním kliknutím. :)

Copyright 2021 Kreativní svět s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Facebook Instagram Twitter YouTube
Čekejte prosím...